غمل خونین طالبان و داعش در سال۲۰۱۷ در افغانستان

  غمل خونین طالبان و داعش در سال۲۰۱۷ در افغانستان

 

در یک سال گذشته، بیش از شصت حملۀ انتحاری از سوی طالبان و داعشیان در افغانستان انجام شده اند

 از این میان طالبان، مسؤولیت ۴۸ حملۀ انتحاری را پذیرفته اند این و گروه داعش نیز در سال ۲۰۱۷ میلاد بیش از پانزده حملۀ انتحاری انجام داده اند که بیشتر این حمله ها در ولایت های کابل، ننگرهار و هرات بوده اند.

در حمله هایی که از سوی مهاجمان گروه داعش در افغانستان انجام شده اند، بیشتر غیرنظامیان آماج قرار گرفته اند.

در این حمله ها، مسجدها و مکان های مقدس شیعیان از هدف های اصلی این گروه بوده اند؛

مثلأ در آخرین حملۀ این گروه بر مرکز فعالیت های  فرهنگی  اجتماعی تبیان و خبرگزاری صدای افغان(آوا) در غرب کابل، ۴۲ تن  شهید و ۸۴ تن دیگر زخم برداشتند.

به همین ترتیب، حملۀ جنگجویان داعش بر مسجد جوادیه در ولایت هرات. در این حمله، ۲۹  تن شهید و ۴۶تن دیگر زخمی شدند.

    حمله بر تلویزیون شمشاد که در آن ۲ تن شهید و ۲۱ تن دیگر زخمی شدند..
    حمله بر مسجد امام زمان در کابل؛ این حمله ۵۰ شهید و ۴۶ به جا گذاشت.
    حملۀ داعشیان بر یک مسجد در ولایت غور ۳۳ شهید و ۲۰ زخمی بر جای گذاشت .
    حمله بر مسجدالزهرا در غرب کابل؛ در این حمله، ۷ نفر شهید و ۲۱ تن دیگر زخم برداشتند.

مجتبی که در چند متری مرکز فعالیت های فرهنگ اجتماعی تبیان در غرب کابل دکان دارد،  میگوید که نزدیک به یک ساعت زخمیان و جان باختگان حمله بر این مرکز را به بیمارستان ها انتقال داده است.

او چشم دیدش از این حمله را بسیار دردناک و وحشتناک توصیف می کند و از گروه های مخالف مسلح دولت می خواهد که دست از کشتن بردارند.

مجتبی می گوید: «ما جسدها را که بیرون می کشیدیم از کسی سرش نبود و از کسی پایش نبود ما از گروه های مخالف می خواهیم که مردم عام ضرر نرسانند، این ها یکی آن هم بچه های رییس جمهور و یا از وکیلان نبود.»

در همین حال، کمیسیون مستقل حقوق بشر این حمله ها را که در آن ها غیرنظامیان آماج قرار می گیرند، جنایت جنگی می داند و از بررسی نشدن پرونده های عاملان جنایت های جنگی انتقاد می کند.

بلال صدیقی، سخن گوی این کمیسیون می گوید: «متأسفانه که برخورد غیرعادلانه با این متهمان نتیجه اش این می شود که شدت و خشونت منازعه در افغانستان بیشتر شود.»

اما، وزارت دفاع ملی باور ندارد که این حمله ها از سوی داعش انجام شده باشند.

دولت وزیری، سخن گوی وزارت دفاع ملی در این باره گفت: «حمله های انتحاری که می شوند اکثر شان ما به باور گفته می توانیم که داعش حتا خبر هم ندارند، طالب انجام می دهد و بنام داعش ختم می کند.»

با این همه، وزارت امور داخله به این باور است که ریشه های طالبان و داعشیان از یک منبع آب می خورند.

نجیب دانش، سرپرست دفتر سخن گوی وزارت امور داخله اظهار داشت: «در افغانستان منبع که داعش و طالب را تمویل می کند هر دو یکی است.»

حکومت افغانستان در نخست، گروه داعش را تهدید جدی در برابر امنیت کشور نمی دانست، اما رفته رفته حمله های این گروه بیشتر به شهرها کشانیده شدند و از ده ها غیرنظامی، قربانی هم گرفتند.

با این همه، طالبان هم در سال گذشته میلادی ۴۸ حملۀ انتحاری و گروهی را انجام داده اند.این گروه در این سال، با شیوۀ تازه (کارگیری از موترهای هاموی) حمله های انتحاری را برپایگاه های بزرگ نظامی انجام دادند.